Tærte med jordbær og pistaciecreme
En klassisk kage, som alle elsker.
Jordbærtærte til 8 personer
Ingredienser
- Af Mai Knauer
- Grundmørdej:
- 150 g smør
- ½ dl flormelis
- 3 dl hvedemel
- 1 dl mandelmel
- 1 æg
- ½ spsk vand
- Pistaciecreme:
- 100 g smør
- 100 g flormelis
- 100 g mandelmel
- 80 g pistaciemasse
- 2 æg
- Pynt:
- 600 g jordbær
- 150 g abrikosmarmelade
- friske mynteblade
Sådan gør du
- Mørdej: Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen.
- Pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl i 30 minutter.
- Kom den derefter i en firkantet form 20 x 26 cm med aftagelig bund beklædt med bagepapir.
- Stil den i køleskab, og lav cremen.
- Pistaciecreme: Bland ingredienserne med et piskeris. Fordel cremen over bunden.
- Bag tærten på 170 grader i 15 minutter. Skru ned til 150 grader, og bag videre i ca. 10 minutter. Lad kagen afkøle.
- Skyl og nip jordbærrene. Dup dem helt tørre, og sæt dem på tærten.
- Lun marmeladen. Pensl bærrene med marmelade.
- Pynt med mynteblade.