Opskrift på jordbærtærte

Tærte med jordbær og pistaciecreme

En klassisk kage, som alle elsker.

Jordbærtærte til 8 personer

Ingredienser

  • Af Mai Knauer
  • Grundmørdej:
  • 150 g smør
  • ½ dl flormelis
  • 3 dl hvedemel
  • 1 dl mandelmel
  • 1 æg
  • ½ spsk vand
  • Pistaciecreme:
  • 100 g smør
  • 100 g flormelis
  • 100 g mandelmel
  • 80 g pistaciemasse
  • 2 æg
  • Pynt:
  • 600 g jordbær
  • 150 g abrikosmarmelade
  • friske mynteblade

Sådan gør du

  1. Mørdej: Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen. 
  2. Pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl i 30 minutter.
  3. Kom den derefter i en firkantet form 20 x 26 cm med aftagelig bund beklædt med bagepapir.
  4. Stil den i køleskab, og lav cremen.
  5. Pistaciecreme: Bland ingredienserne med et piskeris. Fordel cremen over bunden.
  6. Bag tærten på 170 grader i 15 minutter. Skru ned til 150 grader, og bag videre i ca. 10 minutter. Lad kagen afkøle.
  7. Skyl og nip jordbærrene. Dup dem helt tørre, og sæt dem på tærten.
  8. Lun marmeladen. Pensl bærrene med marmelade.
  9. Pynt med mynteblade.