Tærte med kylling, bacon og asparges
(4 pers.)
Tærte med kyling, bacon og asparges
- Dej:
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
- 100 g rugmel
- ½ tsk. salt
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. koldt vand
- Fyld:
- 400 g grønne asparges
- 2 sommerløg
- 50 g bacon i små tern
- 1 spks. olie
- 3 æg
- ½ dl mælk
- ¾ tsk. salt
- peber
- 100 g reven mild ost f.eks. emmentaler eller gruyere
- 300 g kogt eller stegt kyllingekød i små tern
- evt. 1 sammenpisket æggehvide til pensling
Sådan laver du tærte med kyling, bacon og asparges
- Skær smørret i små tern. Smuldr smørret i de to slags mel og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor, det er lynhurtigt. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab.
- Tryk dejen lidt ud på et meldrysset bord. Drys lidt mel over, og udrul dejen med en kagerulle. Smør en tærteform, og kom dejen i formen. Tryk dejen ud, og lav en pæn kant. Lad dejen gå 2-3 mm op over formens kant. Forbag tærten 10 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
- Skær eller knæk den træede ende af aspargesene. Skær aspargesene i 3 cm stykker. Snit løgene i både. Svits først bacontern i olie et par min. Kom asparges og løg i, og svits det med et par min.
- Pisk æg, mælk, salt og peber sammen. Vend ost, kyllingekød og grønsags- baconblanding i. Fordel massen i tærteformen. Bag tærten ca. 40-45 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe, til den er gennembagt og gylden.