Thaistyle kålsalat

Thaistyle kålsalat

Denne skønne thai salat kan spises med kogte ris eller nudler, hvis du ønsker mere fylde.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    444 Kcal
  • Fedt:
    26 %
  • Protein:
    30 %
  • Kulhydrat:
    44 %

2 personer

Ingredienser

  • Kød:
  • 200 g hakket oksekød, 4-7 %
  • 1 spsk. hakkede korianderstilke
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • Olie
  • 1 tsk. sukker
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 1 lille, rød finthakket chili
  • Dressing:
  • 2 tsk. sukker
  • ½ dl limesaft
  • ½ dl fiskesauce
  • 2-3 små, røde chilier i tynde ringe
  • 2 spsk. finthakket koriander
  • Salat:
  • ¼ rødkål
  • ½ spidskål
  • 1 stor mango
  • ½ bdt. forårsløg
  • ¼ dl peanuts
  • Koriander
  • Mynte
  • Tilbehør:
  • Limebåde

Sådan gør du

  1. Steg kød, hakkede korianderstilke og hvidløg i lidt olie på en supervarm pande. Steg, indtil kødet er gyldent og gennemstegt.
  2. Krydr med sukker og fiskesauce, og vend lidt snittet chili i.
  3. Smag til. Rør imens en dressing af sukker, lime, fiskesauce, hakket chili og koriander.
  4. Smag til. Snit begge slags kål fint. Skær mangoen i tern. Snit forårsløg og hak peanuts, koriander og mynte groft.
  5. Vend kål og mango med noget af dressingen. Anret salaten i dybe tallerkner.
  6. Top med kød, forårsløg, koriander, mynte og peanuts, og servér straks med ekstra dressing og limebåde.