Tiramisu med karamel
Den skønne italienske dessert i en skøn ny version med karamel - hvis du er vild med tiramisu og karamel, vil du elske denne opskrift.
6 pers.
Ingredienser
- TIDSFORBRUG: 7 TIMER
- HERAF ARBEJDSTID: 1 TIME
- 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 3 spsk. sukker
- 500 g mascarpone
- 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
- 2 dl god kaffe
- 1 dl Kahlua
- 20 ladyfingers
- Karameltopping:
- 2 spsk. sukker
- 2 spsk. lys sirup
- 4 spsk. piskefløde
- 10 g smør
- Desuden:
- 75 g høvlede chokoladespåner af mørk chokolade
- Pisk æggeblommerne med sukkeret, til det er cremet. Pisk mascarponen i.
- Pisk ægghviderne stive, og vend dem i.
- Bland den afkølede kaffe med Kahlua. Dyp ladyfingers heri.
- Læg dem lagvist med cremen i et fad. Slut med creme.
- Stil fadet tildækket i køleskabet 4-6 timer.
- Kog ingredienserne til karamellen sammen 5 min. Afkøl. Den skal være flydende.
- Pynt tiramisuen med karamellen og høvlede chokoladespåner.
PRØV OGSÅ:Oreomuffins med chokoladecreme