Tiramisu med karamel

Tiramisu med karamel

Den skønne italienske dessert i en skøn ny version med karamel - hvis du er vild med tiramisu og karamel, vil du elske denne opskrift.

6 pers.

Ingredienser

  • TIDSFORBRUG: 7 TIMER
  • HERAF ARBEJDSTID: 1 TIME
  • 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
  • 3 spsk. sukker
  • 500 g mascarpone
  • 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
  • 2 dl god kaffe
  • 1 dl Kahlua
  • 20 ladyfingers
  • Karameltopping:
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. lys sirup
  • 4 spsk. piskefløde
  • 10 g smør
  • Desuden:
  • 75 g høvlede chokoladespåner af mørk chokolade

  1. Pisk æggeblommerne med sukkeret, til det er cremet. Pisk mascarponen i.
  2. Pisk ægghviderne stive, og vend dem i.
  3. Bland den afkølede kaffe med Kahlua. Dyp ladyfingers heri.
  4. Læg dem lagvist med cremen i et fad. Slut med creme.
  5. Stil fadet tildækket i køleskabet 4-6 timer.
  6. Kog ingredienserne til karamellen sammen 5 min. Afkøl. Den skal være flydende.
  7. Pynt tiramisuen med karamellen og høvlede chokoladespåner.