Vagtelæg med dukkah
Små vagtelæg passer skønt på frokostbordet. Server æggene med dukkah, der er en skøn krydderblanding, som du nemt selv kan lave.
Ingredienser
- 1 bakke vagtelæg (12 stk.)
- 1 spsk. havsalt
Dukkah:
- 50 g hasselnødder
- 4 spsk. hele korianderfrø
- 3 spsk. hel spidskommen
- 8 spsk. sesamfrø
- 1 tsk. flagesalt
- friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Kog vand op med salt. Tilsæt vagtelæggene, og kog dem hårdkogte i 5-6 min. Afkøl æggene under koldt vand.
- Rist hasselnødder og krydderier på en tør pande, til det begynder at dufte. Vend ofte i blandingen, så det ikke brænder på. Når frøene begynder at hoppe, er de færdige.
- Afkøl nøddeblandingen. Blend i en hurtighakker nødder og frø til en grov rasp. Tilsæt salt og peber.
- Server dukkah til æggene. Pil og dyp æggene i dukkah.