Sponsoreret indhold
Vegansk burger med quinoa og søde kartofler
Denne veganske burger har en dejlig sød smag fra søde kartofler og en god konsistens fra quinoa. Passer perfekt til cremet guacamole og sprød salat. Velbekomme!
6 portioner
Total:30 minutter
Ingredienser
- 600 g søde kartofler
- 3 dl kogt quinoa
- 2 dl kikærtemel
- ½ dl kartoffelmel
- saften fra ½ citron
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 tsk. chilipulver
- 2 spsk. Becel Flydende
- 6 veganske burgerboller
- Guacamole:
- 2 avocadoer
- ½ lime
- 1 fed hvidløg
- chili og koriander efter smag
- Salt
- Tilbehør:
- Grøn salat
- 1 alm. løg i skiver
Sådan laver du vegansk burger
- Tænd ovnen på 200 °C. Bag de søde kartofler indtil de er bløde (ca. 45 min.).
- Skræl de søde kartofler og mix dem med alle ingredienserne undtagen quinoa med en mixer. Rør dernæst quinoaen i dejen og form dejen til 6 veganske bøffer. Kom dem i en skål og lad dem køle i 1 time, men gerne længere, så de holder sammen, når de steges.
- Mos avocado med en gaffel og tilsæt limejuice, chili og koriander. Smag til med salt og hvidløg.
- Kom Becel på en varm pande og steg de veganske bøffer til de har fået en fin og sprød overflade på begge sider.
- Rist burgerbollerne og byg burgeren med guacamole, de veganske bøffer, løg og salat.