Ditte Julies juletærter med brændte mandler og amarenakirsebær

Ditte Julies juletærter med brændte mandler og amarenakirsebær

Vi giver dig her Ditte Julies juletærter med brændte mandler og amarenakirsebær, du kan lave både som en stor tærte eller seks små.

Ditte Julie, 31 år, er kendt fra ”Den store bagedyst” 2015, hvor hun var med indtil semifinalen. Hun har udgivet kogebøgerne ”Kagemagi”, ”Tid til kage”, ”Kagedrømme”, og til foråret kommer ”Kageminder.” Læs mere på hendes blog Dittejulie.dk og på Instagram-profilen @dittejuliejensen, hvor hun flittigt deler ud af sine lækre bageopskrifter og sjove hverdagsglimt fra livet med to små børn.

Mit yndlingsjuleknas ...

Brændte mandler – både duften og smagen og ikke mindst konfekt, hvor de lækre sprøde mandler indgår, er mit yndlingsjuleknas. Og derfor indgår de selvfølgelig også i mine lækre juletærter.

Mit bedste julebageråd ...

Nyd det! Nyd december måned med alle dens skønne dufte af julekrydderier og smag af julebag. Lad være med at tælle kalorier og tænke for meget over det, og nyd i stedet alt det gode denne ene måned på året.

Min største julebagebommert ...

Det første år vi skulle holde jul som familie i vores nye hjem, skulle jeg lave risalamande, men min risengrød blev slet ikke, som den skulle.

Den var slet ikke kogt nok, og risene var lidt for al dente. Flere af vores gæster påpegede, at min risalamande var til den lidt tørre og hårde side, men jeg påstod hårdnakket, at det var sådan, jeg bedst kunne lide den. Ej, hvor var jeg ærgerlig – og også en smule flov.

Sådan starter jeg julebagesæsonen ...

Som oftest starter min julebagesæson allerede i marts måned, når jeg forbereder opskrifter til bøger og til min blog. Men min egen helt private julesæson starter i løbet af november, hvor vi julehygger, laver julepynt, og julebager med familien.

Sådan fejrer jeg første søndag i advent ...

Hvert år spiser hele familien hjemmelavede æbleskiver hos min far og hans kæreste første søndag i advent – det er simpelthen så hyggeligt.

Juletærter med brændte mandler og amarenkirsebær

 6-8 små tærter eller 1 stor 

130 g hvedemel

20 g god kakao

60 g flormelis

75 g smør, blødt 2 æggeblommer

Brændte mandlerpraliné:

75 g brændte mandler 25 g nougat 25 g mælkechokolade

Kirsebæg-chokoladeganache:

100 g god mørk chokolade

1 dl piskefløde

2-3 spsk lage fra amarenakirsebær

Marengs:

50 g pasteuriserede æggehvider

50 g hvidt sukker

50 g flormelis guldstøv

I øvrigt:

Frysetørret kirsebærstøv

Sådan gør du

Chokolademørdej: Smuldr hvedemel, kakao, flormelis og blødt smør, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

Del dejen i 6-8 dele, og rul hver del ud i lidt mel til en tykkelse på ca. 2 mm. Kom dejen i 6-8 små tærteringe (diam 7-8 cm) eller en almindelig tærteform, og fjern overskydende dej ved at hjælp af en skarp kniv. Fyld sølvpapir i formene og herefter linser eller bønner.

Blindbag tærterne i 7-10 minutter ved 180 grader varmluft. Fjern sølvpapir og linser eller bønner, og bag dem færdig i ca. 5 minutter. Lad dem køle af.

Brændte mandler-praliné: Blend brændte mandler helt fint. Smelt nougat og chokolade over vandbad, og vend herefter de blendede mandler i massen. Fyld pralinéen i de bagte chokoladetærter.

Kirsebærganache: Hak chokoladen fint. Varm fløden og lagen fra amarenakirsebær op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over chokoladen, og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Hæld det på sprøjtepose, og fyld tærterne op med ganache. Stil dem på køl 1 times tid.

Marengs: Pisk æggehviderne skummende, og tilsæt sukkeret. Pisk det til en sej marengs. Sigt flormelis i massen, og vend det forsigtigt sammen. Hæld marengsen på sprøjtepose (gerne med forskellige tyller).

Tegn på bagsiden af et stykke bagepapir 6-8 ringe, som har samme størrelse som tærterne. Vend bagepapiret om, og lav en masse fine små kranse med marengsen i sprøjteposen. Skift gerne mellem de forskellige tyller. Bag dem ved 110 grader varmluft i 30-40 minutter. Drys de færdige og afkølede marengskranse med guldstøv.

Tærter: Drys overfladen på tærterne med kirsebærstøv, så de er helt dækket. Placer en fin marengskrans på hver tærte.