American pie

Få grill-landsholdets opskrift på american pecan pie

Martin Mygdam, 40 år, medlem af det danske grilllandshold og leder af grillskolen Grilleriet i Aalborg. Her får du hans bedste opskrift på American pie.

8

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 25 g flormelis
  • 75 g koldt smør
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • Tærtefyld
  • 1 ¾ dl lys sirup
  • 25 g blødt smør
  • 175 g rørsukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 3 æg
  • 125 g pecannødder (eller valnødder)

Sådan laver du american pecan pie

  1. Sigt hvedemel og flormelis i en skål. Smuldr smørret i. Saml dejen med æggeblommer, pak den ind i folie, og stil den i køleskabet i min. 20 minutter.
  2. Rul derpå dejen ud, læg den i en springform, og stil den i køleskab igen i 10-20 minutter.
  3. Gør grillen klar til indirekte varme og bag bunden midt i grillen i 15-20 minutter ved 180 grader.
  4. Tærtefyld:
  5. Varm sirup op til kogepunktet, og tag det af varmen igen. Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen i røremaskine, og tilsæt æggene et ad gangen, mens der røres. Rør til sidst sirupsblandingen i.
  6. Fordel nødderne over tærtebunden, og hæld ægge-sirupsmassen over. Dæk formen med stanniol, og sæt den i grillen i 30 minutter. Fjern stanniolen, og giv den yderligere 20-30 minutter.
  7. Servér fx med lækre jordbær vendt i ahornsirup og en rigtig god vaniljeis dertil.
  8. TIP Når du forbager tærtedejen, kan det være en god idé at lægge et bagepapir hen over den og fylde op med tørrede bønner.
  9. Prøv også Astrid Krags frugtsalat.

6 skarpe til Martin Mygdam

Hvem ville du invitere til dit drømme-middagsselskab?

− Jeg har det nu bedst med familie og gode venner – alt det der kendissjov siger mig ikke så meget. Så jeg vil hellere vælge dem, jeg holder af, fremfor nogle jeg ikke kender. Mine bedsteforældre lever ikke længere, men jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave god mad til dem – for de har ofte ”serviceret” mig. Og jeg nåede ikke rigtigt at lave god mad til dem. Så skulle det klart være en menu med fisk og skaldyr i overflod. Eller måske noget vikingeagtigt mad, hvor der bare er alt, hvad hjertet begærer. Og så måtte Nikolaj Kirk, Søren Gericke og Price-brødrene gerne assistere mig i madlavningen … Nej, de måtte sgu gerne klare madlavningen selv den dag, så vi andre bare kunne nyde det.

Hvad spiser du for lidt af?

− Frugt. Jeg glemmer det simpelthen, selv om det er lige foran mig på mit arbejde hver dag.

Hvad er det mærkeligste, du har spist?

− Det må være levende mider.

Hvilken mad forbinder du med din barndom?

− God gedigent hverdagsmad, som frikadeller, bøf, grønt, kartofler og gerne en sauce.

Hvem er dine forbilleder i et køkken?

− Min mor da. Hun har altid lavet fantastisk mad ud af, hvad der lige var – jeg tror, det er det, der har inspireret mig siden.

Hvad er din livret?

− Fondue. Ja, okay – det er måske lidt 1980’er-agtigt. Men når vi får det derhjemme, laver vi masser af fisk og skaldyr til den klassiske fondue med palmin. Små miniruller med skaldyr, marineret aborrefilet, hummerhaler i orlydej, laks med bacon og sådan noget.