Antesa Jensen

Antesa Jensen floater: "Efter en time har jeg det som efter en lang nats søvn"

Floating er et stimulerende bad, hvor man fjerner lyd, lys og tyngdekraft. Det vil sige, man ligger i en tank, hvor låget kan lukkes. Mød Antesa Jensen, der floater for at pleje sit mentale helbred.

Hun var på kursus i Los Angeles, da hun prøvede det første gang. Hun havde svært ved at slappe af, og en ven foreslog hende at prøve floating. "Det er som at komme ned i den dybeste meditation", sagde vennen.

Antesa, der kommer fra USA, men har boet i Danmark i 10 år, slog til. For i forvejen dyrkede hun meditation og var åben over for at prøve noget nyt.

"Allerede første gang var det – præcis som min ven havde sagt – meget dybt. Jeg kunne ikke se noget, jeg kunne ikke høre noget. Jeg flød bare. Det var en helt ny følelse. Efter 15-20 minutter var jeg i en anden stratosfære. Da jeg stod op efter en time, havde jeg det som om, jeg havde fået en lang nats søvn", siger Antesa.

Hun nåede at floate endnu nogle gange, inden hun fløj hjem til København – spændt på, om hun kunne finde noget tilsvarende der. Det kunne hun. Copenhagen Float var dengang netop åbnet. Og her blev Antesa hurtigt fast gæst.

Hun bader jævnligt i et almindeligt badekar. Men cirka hver anden uge supplerer hun med floating.

"Den store forskel er saltkoncentrationen. Vægtløsheden er vigtig for den følelse af fred, jeg opnår ved at floate", fortæller hun.

Hvad er floating?

Floating er et stimulerende bad, hvor man fjerner lyd, lys og tyngdekraft. Det vil sige, man ligger i en tank, hvor låget kan lukkes. Den står i et lydisoleret rum og er fyldt med vand tilsat epsom salt, der har en udrensende effekt på kroppen og samtidig får den til at flyde ovenpå. Vandet er 35 grader varmt – svarende til hudens temperatur. Foretrækker man at have lyset tændt, kan man gøre det, ligesom man kan vælge at have låget åbent under sit float. Et float varer som regel en time og koster 600 kr.

Læs mere på cphfloat.dk

Hertil kommer, at hun ved at lukke af for lys og lyde – alle indtryk udefra – bliver helt alene med sig selv.

"Uden ydre stimuli bliver jeg nødt til at lytte til mig selv. For mig er floating meget konfronterende. Det hjælper mig med at tage temperaturen på mit eget liv", forklarer Antesa.

LÆS OGSÅ: Sonja går i karbad: "Når jeg går herfra, er huskelisterne ikke længere vigtige"

Hun fortæller om en gang, hun stod overfor så stor en arbejdsmæssig udfordring, at hun ikke kunne sove om natten. Hun havde i forvejen booket et float og tog selvfølgelig derhen. Men hvor Antesa normalt får en non-stop følelse af fred, når hun lukker låget på floating-tanken, kunne hun denne dag ikke mærke sin egen krop, og tankerne fløj rundt med ting, hun skulle huske. Men kun de første 20 minutter. Så faldt hun til ro.

"Efter floatet var min hjerne stille. Det er magisk, hvad der kan hentes frem i én ved bare at ligge der i vandet", siger Antesa.

LÆS OGSÅ: Jane var fuldstændig udmattet: Sådan fik jeg energien igen

Antesa Jensen, 39 år

Arbejder med bl.a. coaching. Bor i København. Bruger floating ca. hver anden uge.

Hun understreger, at hun normalt bruger floating til at pleje sit mentale helbred.

"Jeg floater først og fremmest for at tage mig godt af mig selv. Men har jeg et problem eller noget, der stresser mig, giver det mig en tryghed at vide, at jeg kan tage herhen", siger Antesa.