Christina tester sensekost: “Jeg føler mig mindre oppustet efter en uge på Sense”
Sommetider har sulten meldt sig hos Christina Josephine Haldrup, men hendes høje sukkerindtag er lagt på hylden, og idéen om at holde mere øje med mængden af sin daglige kost vil hun tage med sig fremover.
DAG 1
“Sense lader til at være en diæt med indbydende retter. Min største udfordring bliver dog uden tvivl, at jeg er vant til at indtage sukker og slik hver dag. Jeg kommer dog hurtig i tvivl om, hvor store håndfulde, jeg skal bruge til tallerkenfordelingen. I bogen Syv dage med Sense, finder jeg hurtigt ud af det. Det er meningen, at jeg skal holde mig til tre hovedmåltider om dagen, derfor er det en udfordring, at jeg spiser morgenmad meget tidligt. Hvis jeg mærker sult inden frokost, kan jeg enten vælge en kop boullion eller et salt-shot. Det er ikke ligefrem noget, jeg hungrer efter. Jeg vælger derfor at indtage min frokost tidligt. I dag er jeg meget træt, og mit energiniveau er helt nede. Normalt plejer jeg ikke at springe mine faste fitnesshold over, men det gør jeg i dag.”
DAG 2
“Mit energiniveau er stadig lavt her til morgen, men jeg er glad for, at jeg ingen hovedpine har, trods mit manglende sukkerindtag. Med en nem og overskuelig morgenmad i sigte går det bedre med at komme op. Min udfordring i dag er et kursus på arbejdet: Hvordan forklarer jeg, hvorfor jeg medbringer en madpakke, når der ved kurset bliver serveret superlækker mad? Jeg ændrer kurs og satser, derfor undlader jeg den medbragte madpakke. Den serverede frokost rummer heldigvis både salater, et varmt og et koldt bord. Derfor er det nemt at vælge ud fra madplanen. Jeg tager en skive rugbrød med leverpostej og en skål salat ved siden af. I dag har jeg energi til spinning efter arbejde, og selv om jeg har plads til en snack i min madplan, springer jeg den over.”
DAG 3
“Jeg har en lang dag på arbejdet og må gå mod kuren, så jeg spiser mandler og gulerødder for ikke at gå helt tom for energi inden min aftentræning.”
DAG 4
“Fredag er lig med weekend og en middagsaftale om aftenen. Jeg ved, jeg godt må spare lidt op i løbet af dagen og indtage færre ting til morgenmad og frokost, så jeg kan tillade mig at nyde aftensmaden med lidt bedre samvittighed. Men det er svært. Jeg er på farten og er sulten.”
DAG 5
“Min energi er kommet helt tilbage igen, så jeg begynder lørdag morgen med en omgang spinning. Min sukkertrang er slet ikke den samme længere, det føles faktisk helt OK ikke at indtage slik og sukker. Jeg vælger dog at ændre lidt på menuen til aftensmaden. I stedet for ovnstegte grøntsager, spiser jeg dem rå. Der er ikke overskud til at lave den helt store middag.”
DAG 6
“En søndag på sofaen betyder ofte for mig at småspise hele dagen, så det er svært ikke lige at gå i køleskabet eller i køkkenskufferne efter lidt lækkert. Men med kun to dage tilbage skal kuren altså overholdes!”
DAG 7
“Jeg er i hopla over, at det er sidste dag. Det har været fedt at prøve at teste Sense, og ikke mindst at det lykkedes. Det kræver nemlig en hel del planlægning at få handlet ind og gjort mad klar til at tage med på farten og på arbejde.”
EFTER KUREN
“Jeg føler mig mindre oppustet efter en uge på Sense. Morgenmaden er overskuelig, og det gør det lettere at være på farten, som jeg ofte er med mit arbejde. Jeg har oplevet mere energi sidst på ugen end de første dage. Derudover er mit normale sukkerindtag lagt på hylden, og idéen om at spare mad fra en måltidskasse til en anden, når jeg skal ud om aftenen, tror jeg helt sikkert er noget, jeg vil tage med mig fremover. Hvad angår mængden af portioner, er det måske lidt svært at tage stilling til, når jeg er ude. Men jeg vil helt sikkert være opmærksom på, hvilke fødevarer der er mindre sunde end andre. Et shot salt som mellemmåltid hænger ikke helt sammen i min verden, og det smagte på ingen måde særlig godt. Den slags forbinder jeg mere med at skulle undgå tømmermænd dagen efter en bytur.”
Sense er ny dreng i kostklassen, men var i 2016 den største sællert blandt bøger om diæter. På Sense-kosten bruger du
dine hænder som mål for, hvor meget mad du indtager. Men hvad mener eksperterne om kuren? Læs artiklen her.