Tips til en sundere hverdag

Fylder du din krop med skrald?

Michelle Kristensen guider til, hvordan du får nedsat mængden af junkfood i hverdagen.

Mange af os har glemt, hvad mad egentlig skal gøre for os. Vi lever for at spise i stedet for at spise for at leve. Vi fylder os med lightprodukter (det er jo bare luft, der står jo, det indeholder 0 kcal!), kører småkager ind i skuffen, der kan holde sig i 1.000 år, spiser fredagsslik... og spiser så resterne i løbet af lørdagen og søndagen (det er set før – kvinden, der står med hovedet nede i slikskuffen og forsøger at skjule, at hun har et kilo slik i munden, for børnene, som bestemt ikke må spise slik mere end én gang om ugen!) Vi har fået den opfattelse, at hygge er lig med at tygge på noget sødt, der indeholder en lang række e-numre. Vi synes ikke, der er meget hyggeligt over at tygge på en buket broccoli. Det er nærmest uhyggeligt.

Så hvordan får du nedsat mængden af junkfood, syntetiske fødevarer og andre langtidsholdbare fødevarer?

Sådan gør du:

Fredagsslik: Lad være med at købe 1 kg slik til fredag aften. Skær 75 procent fra, så der er en håndfuld til hver, og suppler med en masse forskellige nødder, daddelkugler, frisk frugt og smoothies. Det handler ikke om at sige 100 procent nej tak til slik, men at spise det i mindre mængder og så supplere med fødevarer, der indeholder en masse sunde næringsstoffer.

Onsdagskage: Nogle arbejdspladser er fyldt med slik og kage flere gange om ugen. Ja, nogen har det faktisk til at stå fremme hver dag. Gør det til en regel, at der kun en gang i ugen serveres god kvalitetskage, og hold jer så til frugt og nødder resten af ugen. Din chef burde om nogen være interesseret i, at slikskålen bliver afskaffet, så han eller hun får ansatte, der ikke går i sukkerkoma efter frokost.

Tømmermændsmad: Vi kender det alle – en aften med for meget rødvin og for mange mojitos kan sætte den værste trang til salt og fede sager i gang. I stedet for at falde i McDonald's-fælden, så sørg for at have gode kvalitetspølser med en masse protein i køleskabet. Smid dem på panden med æg og bacon, og voila, du har tømmermændsmad, din krop kan bruge til noget.

LÆS OGSÅ: Sådan sætter du en stopper for din indre sukkerjunkie på bare 3 uger

LÆS OGSÅ: Det sker der med din krop, når du spiser sukker

LÆS OGSÅ: Tre slankemyter, der ødelægger dit helbred