Propfulde af næring og perfekt fingermad
Grønsagspakker
30 stk.
Det skal du bruge
½ lille grohakket rød- eller zittauerløg
1 fed knust hvidløg
3¾ dl grohakket savoj- eller hvidkål
Raps-, vindruekerne- eller tidselolie
Gro havsalt
1¼ dl smuldret fast tofu
1¼ dl frosne ærter
1¼ dl kogt quinoa
1 spsk. sojasauce
½ tsk ristet sesamolie
30 rkantede dej-wraps (købes i
asiatiske supermarkeder)
Dip
3 spsk. sojasauce
2 spsk. vand
1 spsk. friskpresset citronsa
1 tsk. ristet sesamolie
Sådan gør du
Kør løg, hvidløg og kål i en foodprocessor, til det er nthakket. Varm 2 spsk. olie op i en stor slip-let-pande over middel til høj varme, og kom kålblandingen i sammen med en stor knivspids salt. Steg 5-6 min., til grønsagerne er bløde og begynder at brune.
Kom tofu, ærter og quinoa i, og steg 2-3 min., til ærterne er bløde. Sluk for varmen, og kom sojasauce og sesamolie i.
Pres blandingen med en kartoelmoser, så den akkurat hænger sammen, og lad den afkøle til stuetemperatur.
Læg dej-wraps på et tørt underlag, og kom 1 spsk. grønsagsfyld på midten af hver. Dyp fingeren i vand, og ‘tegn’ langs kanterne af hver wrap.
Fold kanterne ind til en pyramide, og pres dem sammen. Damp pakkerne i en dampsigte af bambus over simrende vand i 4 min. Servér med dip.
Tip!
Har du ikke en damper, kan du komme et tyndt lag olie i en pande over høj varme og stege pakkerne, til de er gyldne i bunden. Kom dernæst 1¼ dl vand på panden (det giver
damp, så hold afstand!), læg låg på, og damp pakkerne i 2 min., til de er helt bløde.