Æg royal med asparges og landskinke
Æg royal eller æggestand er et festligt alternativ til røræg på brunchbordet.
Æg royal til 4 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 4 æg
- 1 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt grønne asparges
- 8-12 skiver skinke
- Tilbehør:
- brøndkarse
- brød
Sådan laver du æg royal
- 1. Pisk æg sammen med fløde og mælk, og krydr med salt og peber.
- 2. Læg bagepapir i en brødform eller et lille ovnfast fad på ca. 20 x 15 cm. Hæld æggemassen igennem en si ned i formen, og sæt den i et vandbad med 2-3 cm kogende vand.
- 3. Sæt vandbadet i ovnen, og bag æggemassen i ca. 30 min. ved 175 grader, til den er stivnet. Lad den køle af, og skær den derefter ud i aflange stave.
- 4. Bræk evt. træede ender af aspargeserne, og kog dem 3-4 min. i rigeligt saltet vand. Lad dem dryppe godt af.
- 4. Anret de friskkogte asparges med skiver af skinke, stykker af Æg Royal og brøndkarse. Servér med brød.
9 skønne hjemmelavede påskeæg
-
Lav dit eget påskeæg
-
Påskeæg med pistacie og syltet ingefær
-
Påskeæg med hård og blød nougat
-
Hjemmelavede påskeæg med pistacie og orangenougat
-
Lav dine egne påskeæg med nougat og marcipan
-
Chokoladepåskeæg
-
Påskeæg med smag af hvid chokolade, brombær og lakrids
-
Nemme påskeæg med kokos, du hurtigt kan lave
-
Chokoladeæg med irish coffee
SE MERE:Pirogger med laks
PRØV OGSÅ:Nem pasta med bacon og pesto