Bagte rødbeder med rød quinoa
Bagte rødbeder smager fantastisk sammen med friske figner. Bland dem i en skøn salat med quinoa og gedeost - så har du et skønt og sundt måltid på en efterårsdag.
4 personer
Ingredienser
- 200 g rødbeder
- 200 g rød quinoa
- 8 friske figner
- 1 raddicchiosalat
- 1 bakke rød mangoldsalat
- 200 g gedeost
- 3 spsk. solsikkefrø
- 2 spsk. rød balsamico
- 4 spsk. olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du:
- Skrub rødbeder, og læg dem som de er, i et ovnfast fad.
- Tænd ovnen på 200 gr. Bag rødbederne, til de er møre, på midterste ovnribbe i 35-40 min.
- Når rødbederne er lune, så smut skallen af dem, og skær dem i både.
- Kog quinoa i 15 min. Hæld vandet fra i en si, og afkøl quinoa under rindende koldt vand.
- Skyl figner, og skær dem i både.
- Skyl salaterne.
- Bland quinoa, rødbede og de to slags salat sammen på et fad. Fordel figner, og stykker af gedeost. Drys med solsikkefrø.
- Dressing: Rør balsamico sammen med olivenolie, salt og peber.
- Hæld dressingen over salaten.