Kyllingeboller i karry med kokosmælk og mangochutney
Den klassiske boller i karry i en lettere udgave - vi har erstattet svinekødet i kødbollerne med kyllingekød, og givet sovsen et asiatisk pift med mango chutney og kokosmælk.
Boller i karry til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 2 løg
- 400 g hakket kyllingekød
- ½ dl rasp
- 1 æg
- 1 tsk groft salt + evt. mere
- ¼ tsk sort peber
- 2 peberfrugter
- 2 spsk neutral olie
- 1 spsk karrypulver
- 1 spsk hvedemel
- 1 dl vand
- 1 dåse kokosmælk
- 3 spsk mango chutney
- ½ bundt forårsløg
- Tilbehør: ris og ekstra mango chutney
Sådan laver du boller i karry
- Pil løgene og hak dem fint. Gem halvandet løg til sovsen og kom det halve, hakkede løg i farsen sammen med kød, rasp, æg og 1 tsk salt.
- Kværn godt med sort peber i og rør farsen sammen. Form den til kødboller på størrelse med golfbolde og læg dem på en tallerken.
- Rens peberfrugten og del dem i halve. Varm olien i en sauterpande. Kom resten af løgene i og steg dem ved middel varme i 2 min, mens du rører i dem af og til. Drys karryen over og steg den med i 1 minut. Drys melet over og vend det rundt i løgene.
- Tilsæt vand, kokosmælk og mango chutney og rør det sammen. Når det begynder at koge kommes kødbollerne forsigtigt i gryden, så de ligger i ét lag. Kom låg på gryden og lad retten simre i 15 min.
- Efter 5 min kan du kigge til retten og forsigtigt skubbe rundt på kødbollerne, så de bliver jævnt tilberedt.
- Smag sovsen til med salt.
- Hvis sovsen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand.
- Snit forårsløgene fint og drys dem over ved servering.
Prøv også den klassiske opskrift påkødboller i karry fra Hjemmet