Brombærsylt med kardemomme
Brombær markerer overgangen fra sommer til efterår, og smager skønt af solmodne sensommerdage. Gem smagen i en omgang sylt.
Ingredienser
- 1 glas (svarende til 3-4 dl i alt)
- 6 kardemomme kapsler
- 300 g frosne brombær eller friske
- 100 g rørsukker
- ½ flækket vaniljestang
- 1 tsk revet appelsinskal
- lidt jævning: maizena eller kartoffelmel.
- Tilbehør: f.eks. vaniljeis og hakket mørk chokolade
Sådan laver du brombærsylt:
- Stød kardemommekapslerne i en morter, kasser skallerne og knus kardemommefrøene.
- Kom brombær, rørsukker, vaniljestang, kardemomme og appelsinskal i en gryde og kog det ca. 15 min. Jævn de syltede brombær med lidt maizena eller kartoffelmel.
- Hæld de syltede brombær på glas og servér det f.eks. til en portion vaniljeis med lidt hakket mørk chokolade eller til et stykke kage. Syltede brombær smager også skønt til amerikanske pandekager eller på brødet om morgenen.
- Prøv også hyben-ketchup med tomat, chili og æble