Brunede kartofler
Brunede kartofler til seks personer:
1 kg små pillekartofler
150 g sukker
10 nelliker
10 kardemommekapsler
90 g smør.
Sådan laver du brunede kartofler:
Kog kartoflerne møre med vand og salt, hæld vandet fra. Pil kartoflerne, og gem dem (det kan
evt. gøres dagen før servering). Smelt sukkeret på en stor sauterepande med krydderierne.
Når det er gyldenbrunt, tilsættes smørret, og blandingen simrer til lys karamel. Rør så lidt som muligt i massen. Skru ned for varmen, så sukkeret ikke brænder på. Tilsæt kartoflerne, vend dem forsigtigt rundt i karamellen engang imellem, til den begynder at sætte sig.
Panik ikke, selv om kartfolerne ikke se brunede ud i begyndelsen – det tager tid, så efter 20-30 minutter....
Brunede kartofler, Opskrift, jul, juleaften., kartoflerne, brunede.
Julens klassiske opskrifter
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Flæskesteg med sprød svær, sauce og hvide og brune kartofler
-
Confit de canard
-
Andesteg med det hele – syltet rødkål, sauce og kartofler
-
Andesteg med timiansky
-
Andebryst med stegt julesalat, appelsin og granatæble
-
Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble
-
Julesauce med gastrik
-
Nemme brunede kartofler, der ikke brænder på
-
Klassisk risengrød med kanelsukker
-
Risalamande og kirsebærsauce
-
Julefrokost: Få de lækre og klassiske opskrifter