Burger med avocado-topping
Burgere smager bare bedst, når de er lavet på grillen. Men er det uden for sæson, kan du sagtens stege bøfferne på panden også.
Næringsindhold
- Energi pr. person:540 Kcal
- Fedt:17 %
- Protein:26 %
- Kulhydrat:57 %
Burgere til 4 personer
Total:40 minutter
Ingredienser
- ½ dl couscous 35 g
- ½ dl vand
- 400 g hakket oksekød
- 1 finthakket løg
- 2 spsk hakkede krydderurter
- 1 tsk salt
- chilipeber
- 4 tykke skiver ciabattabrød
- lidt spæde salater.
- Groft moset kød af 1 avocado.
- Lynsyltede rødløg.
- 4 grillede majskolber med chili-rub
- Lyn-syltede rødløg
- 5 mellemstore, røde løg
- 2,5 dl lys vineddike
- 2,5 dl vand
- 125 g sukker
- 1 tsk sorte peberkorn
- ¼ tsk salt.
Sådan gør du
- Kom couscousen i en skål, hæld vandet over og lad den trække, til den har opsuget al væde.
- Rør det hakkede kød med cous cous, løg, krydderurter samt salt og chilipeber.
- Del og form kødet til fire burgere og grill dem 3-4 minutter på hver side efter tykkelse. Eller steg dem på en grillpande over høj varme eller på en almindelig stegepande.
- Grill også brødskiverne - enten på grill, brødrister eller i ovne.
- Anret burgerne på de grillede brødskiver med lidt spæde salater, top med avocado og server med lynsyltede rødløg samt grillet majs med chili- rub.
Sådan gør du
- Skær løgene i 1 cm tykke skiver og læg dem i skål med tætsluttende låg. Hæld vineddike og vand ved, tilsæt sukker, peber og salt.
- Læg låget på og ryst det hele omhyggeligt sammen og lad derefter løgene trække køligt i 24 timer, før de serveres.
- Der skal kun bruges en kvart portion - resten kan du gemme på glas i køleskabet og bruge til sandwich, toasts og kødretter.