Den lækreste chokoladegranola
Hjemmelavet granola er lækkert, og ekstra luksus bliver det, når du laver den med kakao og mørk chokolade.
4 personer
Total:40 minutter
Arbejdstid:10 minutter
Ingredienser
Ingredienser
- 150 g havregryn, grovvalsede
- 75 g solsikkekerner
- 75 g sesamfrø
- 75 g græskarkerner
- 75 g mandler
- 75 g hasselnødder
- 20 g kakao
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 85 g honning
- 25 g olivenolie
- 150 g chokolade, hakket
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
- Bland havregryn, solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner, mandler, hasselnødder, kakao, vaniljesukker, kanel og salt i en skål.
- Kom honning og olivenolie i en lille gryde. Lad det koge op, til det bobler. Tag gryden af varmen, og hæld blandingen over de tørre ingredienser.
- Bland godt og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Rist granolaen i 20-25 minutter, til den er sprød. Husk at røre i granolaen et par gange undervejs.
- Tag granolaen ud af ovnen, tilsæt den hakkede chokolade, og vend det rundt, så det smelter.
- Afkøl granolaen helt, inden du hælder den i en tætsluttende beholder.