Chokoladedessertkage med orange og blommer
Skøn chokoladekage med orangesmag fra revet appelsinskal og Grand Marnier. Den lækre dessertkage serveres med flødeskum og blommer på toppen.
8-10 personer
Ingredienser
- 250 g smør
- 250 g mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
- 250 g sukker
- 4 æg
- 2 spsk. hvedemel
- 1 dl Grand Marnier
- 2 tsk. revet usprøjtet appelsinskal
- Pynt:
- 2 spsk. sigtet kakaopulver
- blommebåde og frisk mynte
- Tilbehør:
- flødeskum, blommer og kiwifrugter
- For en springform (22 cm i diameter) med bagepapir.
- Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen, og smeltchokoladen heri. Rør sukkeret i.
- Rør æggene i chokoladeblandingen. Vend hvedemel i chokoladeblandingen.Rør Grand Marnier og appelsinskal i.
- Hæld dejen i formen.
- Bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.Afkøl kagen. Den skal være fugtig og blød i konsistensen.
- Pynt kagen med kakaopulver, lidt blommebåde og mynte.Server kagen med flødeskum, blommebåde og kiwi.