Chokoladedessertkage med orange og blommer

Chokoladedessertkage med orange og blommer

Skøn chokoladekage med orangesmag fra revet appelsinskal og Grand Marnier. Den lækre dessertkage serveres med flødeskum og blommer på toppen.

8-10 personer

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 250 g mørk chokolade, ca. 60 % kakaoindhold
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 dl Grand Marnier
  • 2 tsk. revet usprøjtet appelsinskal
  • Pynt:
  • 2 spsk. sigtet kakaopulver
  • blommebåde og frisk mynte
  • Tilbehør:
  • flødeskum, blommer og kiwifrugter

  1. For en springform (22 cm i diameter) med bagepapir.
  2. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden fra varmen, og smeltchokoladen heri. Rør sukkeret i.
  3. Rør æggene i chokoladeblandingen. Vend hvedemel i chokoladeblandingen.Rør Grand Marnier og appelsinskal i.
  4. Hæld dejen i formen.
  5. Bag kagen ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.Afkøl kagen. Den skal være fugtig og blød i konsistensen.
  6. Pynt kagen med kakaopulver, lidt blommebåde og mynte.Server kagen med flødeskum, blommebåde og kiwi.