Chokoladetærte med kaffelikør

Chokoladetærte med kaffelikør

En hjemmelavet chokoladetærte til den søde tand går man aldrig galt i byen med.

(8 pers.)

Ingredienser

  • Dej:
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 2 spsk sukker
  • 1 knsp. salt
  • 1 æg
  • Trøffelfyld:
  • 250 g mørk chokolade
  • 1½ dl piskefløde
  • 150 g flormelis
  • 100 g blødt smør
  • 3 spsk. Kahlua
  • Tilbehør:
  • frisk frugt

  1. Smuldr smør med hvedemel, sukker og salt. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter) hermed.
  2. Forbag tærtebunden ca. 25-30 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe, til den er gylden og gennembagt. Afkøl tærtebunden. 3. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
  3. Varm fløde og flormelis op til kogepunktet. Hæld fløden ned i chokoladens midte lidt ad gangen, og rør rundt. Når al chokoladen er smeltet, tilsæt da smørret i små klumper. Rør Kahlua i. Fordel trøffelfyldet i tærtebunden. Stil tærten i køleskabet et par timer, til trøflen er blevet fast. Server tærten med frisk frugt og et glas Kahlua.