Chokoladetærte med kaffelikør
En hjemmelavet chokoladetærte til den søde tand går man aldrig galt i byen med.
(8 pers.)
Ingredienser
- Dej:
- 100 g smør
- 175 g hvedemel
- 2 spsk sukker
- 1 knsp. salt
- 1 æg
- Trøffelfyld:
- 250 g mørk chokolade
- 1½ dl piskefløde
- 150 g flormelis
- 100 g blødt smør
- 3 spsk. Kahlua
- Tilbehør:
- frisk frugt
- Smuldr smør med hvedemel, sukker og salt. Saml dejen med ægget. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Rul dejen ud, og for en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter) hermed.
- Forbag tærtebunden ca. 25-30 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe, til den er gylden og gennembagt. Afkøl tærtebunden. 3. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål.
- Varm fløde og flormelis op til kogepunktet. Hæld fløden ned i chokoladens midte lidt ad gangen, og rør rundt. Når al chokoladen er smeltet, tilsæt da smørret i små klumper. Rør Kahlua i. Fordel trøffelfyldet i tærtebunden. Stil tærten i køleskabet et par timer, til trøflen er blevet fast. Server tærten med frisk frugt og et glas Kahlua.