Chokoladetærte med ristede hasselnødder
En super dejlig, rig chokoladetærte, som holder sig fint på køl i flere dage, hvis den da ikke når at blive spist op.
Ingredienser
- Tærtebund:
- 150 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 100 g smør
- 1 æggeblomme.
- Chokoladecreme.
- 3 dl piskefløde
- 300 g god mørk chokolade
- 40 g smør
- 1 spsk appelsinlikør
- 2 spsk appelsinsaft.
- Pynt:
- 50 g hasselnøddeflager.
- Udstyr:
- En rund tærteform med en diameter på 26 cm, gerne med en aftagelig bund.
Sådan laver du chokoladetærte:
- Tærtebund: Kom hvedemel i en skål med sigtet flormelis. Kom denne blanding i en foodprocessor sammen med smørret, og saml dejen hurtigt med æggeblommen. Du kan også gøre det i hånden.
- Kom dejen i køleskabet i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader. Kom tærtedejen i en smurt tærteform med bagepapir. Prik bunden med en gaffel, og bag bunden i ca. 15 min. Lad den afkøle.
- Chokoladecreme: Kom fløden i en gryde, og varm op, til den når kogepunktet. Hak chokoladen, og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til chokoladen er smeltet. Pisk smørret i cremen sammen med appelsinsaft og likør, og fordel cremen over den forbagte tærteform. Lad kagen stå på køl mindst et par timer.
- Rist hasselnøddeflagerne, til de er gyldne, og drys dem over kagen før serveringen.
- Servér evt. med nogle af efterårets bær, f.eks. brombær og flødeskum eller creme fraiche.