Citronfromage med sprødt låg
7
Ingredienser
- 3 æggeblommer, pasteuriserede
- 100 g sukker
- 1½ citron, saften heraf
- 4 blade husblas
- 1½ dl piskefløde
- 3 æggehvider, pasteuriserede
- 2½ dl sukker
- 75 g pistaciekerner, uden salt
- 50 g mandler
- ½ tsk. revet citronskal
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt med en elpisker. Det tager ca. 5 min. Rør citronsaften i æggemassen.
- Udblød husblassen i koldt vand, hæld vandet væk og smelt husblassen over vandbad i en skål. Rør herefter den smeltede husblas i æggemassen.
- Pisk fløden til flødeskum og vend det i æggemassen. Pisk æggehviderne stive og vend dem afslutningsvis heri.
- Fyld fromagen i portionsglas eller en større skål, og sæt det i køleskabet minimum 2 timer og gerne længere.
- Smelt sukkeret til karamel på en pande. Tilsæt pistaciekerner, mandler og revet citronskal og rør rundt med en træske. Hæld den varme nødde-masse ud på et stykke bagepapir, og lad det afkøle og blive hårdt. Hak det med en stor kniv.
- Server citronfromagen med et drys af karamel/nøddemassen.