Citronfromage opskrift

Citronfromage med sprødt låg

7

Ingredienser

  • 3 æggeblommer, pasteuriserede
  • 100 g sukker
  • 1½ citron, saften heraf
  • 4 blade husblas
  • 1½ dl piskefløde
  • 3 æggehvider, pasteuriserede
  • 2½ dl sukker
  • 75 g pistaciekerner, uden salt
  • 50 g mandler
  • ½ tsk. revet citronskal

Sådan gør du

  1. Pisk æggeblommer og sukker hvidt og luftigt med en elpisker. Det tager ca. 5 min. Rør citronsaften i æggemassen.
  2. Udblød husblassen i koldt vand, hæld vandet væk og smelt husblassen over vandbad i en skål. Rør herefter den smeltede husblas i æggemassen.
  3. Pisk fløden til flødeskum og vend det i æggemassen. Pisk æggehviderne stive og vend dem afslutningsvis heri.
  4. Fyld fromagen i portionsglas eller en større skål, og sæt det i køleskabet minimum 2 timer og gerne længere.
  5. Smelt sukkeret til karamel på en pande. Tilsæt pistaciekerner, mandler og revet citronskal og rør rundt med en træske. Hæld den varme nødde-masse ud på et stykke bagepapir, og lad det afkøle og blive hårdt. Hak det med en stor kniv.
  6. Server citronfromagen med et drys af karamel/nøddemassen.