Den lækreste cookiekage

En sprød kage med sej midte fyldt med chokoladestykker - ligesom du kender det fra en cookie… Mums! Her er den blot bagt som en kage, der skæres ud inden servering. Nemmere bliver det ikke!

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 4 æg
  • 350 g sukker
  • 175 g brun farin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • 250 g hvedemel
  • 200 g mørk chokolade, hakket eller i knapper

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. For at opnå en svampet kage, skal denne dej ikke piskes, men blot røres sammen.
  3. Smelt smørret, og stil det til side.
  4. Kom æg, sukker, brun farin, vaniljesukker og salt i en skål, og rør det sammen med en dejskraber.
  5. Tilsæt mel og smeltet smør og bland.
  6. Vend chokoladen i dejen, og hæld den i en form på ca. 24x24 cm beklædt med bagepapir.
  7. Bag kagen i ca. 40 minutter midt i ovnen.
  8. Lad kagen afkøle, og skær den i passende stykker.
  9. Tip: Den afkølede kage kan pyntes med et lag chokoladeganache.

Frederikke Wærens

frederikke i tekst.jpg

Influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler.

Følg hende på Instagram @frederikkewaerens