Dejlige græske frikadeller og tzatziki
De smager af ferieminder, disse græske frikadeller med tzatziki.
Græske frikadeller og tzatziki til 4 personer
Total:50 minutter
Ingredienser
- 400 g hakket lammekød eller kalve-og svinekød, maks. 10 % fedt
- 1 æg
- 1½ tsk. salt
- peber
- 2 dl brødkrumme af franskbrød
- 2 dl mælk
- 2 spsk. revet løg
- 2 spsk. hakket persille
- evt. ½ tsk. kanel
- 2 fed presset hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- Tzatziki:
- 1 agurk
- 1 fed presset hvidløg
- 200 g græsk yoghurt
- salt, peber
- Tilbehør:
- Groft hvedebrød og evt. tomatsalat
Sådan laver du græske frikadeller med tzatziki
- Rør kødet med salt. Udblød brødet i mælken, og rør det i farsen sammen med de øvrige ingredienser.
- Lad farsen hvile i køleskabet ca. 30 min. Steg farsen til ikke for store frikadeller.
- Riv agurken på råkostjernet, og drys den med salt. Kom agurken i en sigte, og lad den trække 10 min. Pres væsken ud med bagsiden af en ske.
- Rør agurken i yoghurten sammen med hvidløg. Smag til med salt og peber.