Flæskesteg med lynsyltede agurker
Den italienske flæskesteg er krydret med citron, rosmarin og hvidløg, der giver en frisk, aromatisk og mindre tung smag.
7
Ingredienser
- 1½-2 kg svinekam med svær
- 1 ubehandlet citron
- 1 stor håndfuld frisk rosmarin
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk groft salt
- 1 spsk olivenolie
- sort peber
- 1 agurk
- 1 spsk grov sennep
- 2 spsk hvidvinseddike
- 2 tsk sukker
- salt og sort peber
Sådan laver du flæskesteg
- 1. Tænd ovnen på 200 grader. Gå stegen efter og sørg for at sværen er skåret ordentligt igennem. Mellem hver anden stribe svær skæres en lidt dybere fure ned til kødet.
- 2. Brug en kartoffelskræller til at skrælle halvdelen af citronen. Hak citronskallen sammen med hvidløg, rosmarin og halvdelen af saltet. Stop krydderblandingen godt ned i de dybe revner i sværen. Dryp med olien og drys med resten af saltet og sort peber.
- 3. Sørg for at stegen ligger plant i en bradepande – på den måde får du den sprødeste svær. Steg kamstegen i 1 time og 15 min.
- 4. Skræl agurken og skær den i skiver. Bland sennep, eddike og sukker sammen og krydr med lidt salt og peber. Hæld marinaden over agurkerne og servér til stegen.