Grillet kalv, asparges & pesto
Lidt luksus til hverdag − det ka’ vi li’.
4 personer
Ingredienser
- 4 kalvekoteletter a 125 g
- salt, peber
- lidt hakket hvidløg og salvie
- olie til stegning
- 350 g grønne asparges
- lidt olie til pensling
- Mynte- & cashewpesto:
- 25 g ristede cashewnødder
- 3-4 stilke frisk mynte
- 1 udkernet grøn chili
- limesaft
- 2 spsk olivenolie
- 1-2 tsk honning
- 400 g fuldkorns-baguette
- lime
- Sådan gør du: Begynd med pestoen: Blend nødder, mynte og chili med limesaft og olivenolie. Smag til med salt, peber og honning. Pensl kødet med olie, og drys salt, peber, salvie og hvidløg på. Grill det i 2-3 minutter på hver side, alt efter hvor stegt det ønskes. Tag kødet af panden, pensl aspargesene med olie, og grill dem derefter i panden i ca. 2 minutter på hver side. Server kødet med grillede asparges, mynte- og cashewpesto samt groft brød og lime.
- Energi pr. person: 550 kcal, fedt 30%, protein 28%, kulhydrat 42%
- TIP! Hvis du griller dine asparges, så pas godt på, at de ikke bliver brændt.