Grønne kalvefrikadeller med bulgursalat
Du kan putte en masse forskellige grønsager i dine frikadeller. Så bliver de både sunde og smagfulde.
4
Ingredienser
- 400 g hakket kalvekød
- 1½ tsk salt
- ½-1 tsk hakket chili
- 2 kviste timian, bladene heraf
- ½ tsk stødt koriander
- 3½ spsk hvedemel
- 1 æg
- 1½ dl letmælk
- 1 fed presset hvidløg
- ½ revet løg
- 2 gulerødder, groft revet
- 1½ dl knoldselleri, groft revet
- olivenolie til stegning
- 3 spsk olivenolie
- ½ citron, saften heraf
- 1½ spsk æbleeddike
- ½ tsk chili, finthakket
- 3 spsk persille, groft hakket
- 400 g kogt bulgur eller kogte perlespeltkerner
- 2 tomater, skåret i små tern
- 1 agurk, skåret i små tern
- 3 spsk rødløg, finthakket
- lidt mynte, groft hakket
- salt og peber.
- Tilbehør: brød
Sådan gør du
- Rør hakket kalvekød med salt, chili, timian og koriander til det bliver sejt i konsistensen. Tilsæt mel, æg og rør det godt igennem, og tilsæt mælken lidt af gangen. Kom herefter hvidløg, løg, gulerødder og selleri i farsen. Sæt frikadellefarsen i køleskabet, indtil du skal stege frikadellerne.
- Pisk en marinade sammen af olivenolie, citronsaft, æbleeddike, chili og persille. Bland den kogte bulgur sammen med marinaden, tomat, agurk, rødløg og mynte. Krydr med salt og peber.
- Form farsen til ca. 12-14 frikadeller og steg dem i olivenolie ved jævn varme ca. 7-9 min. på hver side, indtil de er gennemstegte.
- Server kalvefrikadellerne med bulgursalat og spis brød til.