Kalvefrikadeller med bulgursalat

Grønne kalvefrikadeller med bulgursalat

Du kan putte en masse forskellige grønsager i dine frikadeller. Så bliver de både sunde og smagfulde.

4

Ingredienser

  • 400 g hakket kalvekød
  • 1½ tsk salt
  • ½-1 tsk hakket chili
  • 2 kviste timian, bladene heraf
  • ½ tsk stødt koriander
  • 3½ spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1½ dl letmælk
  • 1 fed presset hvidløg
  • ½ revet løg
  • 2 gulerødder, groft revet
  • 1½ dl knoldselleri, groft revet
  • olivenolie til stegning
  • 3 spsk olivenolie
  • ½ citron, saften heraf
  • 1½ spsk æbleeddike
  • ½ tsk chili, finthakket
  • 3 spsk persille, groft hakket
  • 400 g kogt bulgur eller kogte perlespeltkerner
  • 2 tomater, skåret i små tern
  • 1 agurk, skåret i små tern
  • 3 spsk rødløg, finthakket
  • lidt mynte, groft hakket
  • salt og peber.
  • Tilbehør: brød

Sådan gør du

  1. Rør hakket kalvekød med salt, chili, timian og koriander til det bliver sejt i konsistensen. Tilsæt mel, æg og rør det godt igennem, og tilsæt mælken lidt af gangen. Kom herefter hvidløg, løg, gulerødder og selleri i farsen. Sæt frikadellefarsen i køleskabet, indtil du skal stege frikadellerne.
  2. Pisk en marinade sammen af olivenolie, citronsaft, æbleeddike, chili og persille. Bland den kogte bulgur sammen med marinaden, tomat, agurk, rødløg og mynte. Krydr med salt og peber.
  3. Form farsen til ca. 12-14 frikadeller og steg dem i olivenolie ved jævn varme ca. 7-9 min. på hver side, indtil de er gennemstegte.
  4. Server kalvefrikadellerne med bulgursalat og spis brød til.