Gryderet med oksekød og aubergine
Skøn gryderet med oksekød, som hele familien vil kunne lide. Gryderetten indeholder kun 600 kcal. pr. portion, men smagen er helt i top.
Næringsindhold
- Energi pr. person:600 Kcal
Gryderet til 4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 1 aubergine
- 4 tomater
- 4 løg
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 700 g hakket oksekød 3-7%
- 1 dåse flåede tomater
- 3 spsk balsamico
- 3 spsk soja, f.eks. tamari
- 1 dåse tomatpure (140 g)
- 30 g mørk chokolade, 70%
- 4 laurbærblade
- 1 peberfrugt, grøn
- 100 g ost 17% (alm. skæreost eller primadonna light)
- 2 skiver rugbrød
Sådan laver du gryderet med oksekød
- [600 kcal pr. person]
- 1/ Skær auberginen i små firkanter, og del tomaterne i otte både hver.
- 2/ Skræl løgene, og skær dem i små både, eller hak dem fint. Svits løgene i olivenolien. Hak hvidløget, og tilsæt det til løgene. Kom kødet i, og lad det simre under låg nogle minutter.
- 3/ Tilsæt aubergine, tomat, flåede tomater, balsamico, soja, tomatpure, mørk chokolade, laurbærblade og peberfrugt skåret i strimler.
- 4/ Lad retten simre under låg 20-25 min. Rør løbende.
- 5/ Servér retten pyntet med revet ost og frisk persille og med halve skiver ristet rugbrød.