Daim hjemmelavet

Hjemmelavet Daim

Findes der noget bedre end en bid knasende sprød Daim? Det skulle da lige være en bid knasende sprød HJEMMELAVET Daim... Her får du en skøn opskrift på Daim:

Ca 20 stykker Daim

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 250 g lyst rørsukker
  • 50 g lys sirup
  • 1 tsk salt
  • 75 g mandler
  • ca. 300 g mælkechokolade

Sådan laver du hjemmelavet Daim

  1. Kom smør, sukker, sirup og salt i en gryde. Varm op, og rør massen sammen. Kog massen, til den er gyldenbrun og karamelagtig.
  2. Blend mandlerne til en grov mandelmel, og vend i karamelmassen. Lad det simre yderligere 3-5 minutter.
  3. Fordel hurtigt karamellen på et stykke bagepapir, og lad det størkne. Det betyder ikke så meget hvilken form. Læg det evt. i køleskabet.
  4. Temperer chokoladen.
  5. Knæk karamellen i ca. 20 stykker, og vend forsigtigt i chokoladen. Afdryp, og lad dem tørre på et stykke bagepapir.
PRØV OGSÅ:Hjemmelavet Toffifee