Hvedebrød med mørk øl
Et brød med en superintens smag.
2
Ingredienser
- 2 brød
- 5 dl vand
- 1 mørk øl, 33cl
- 20 g gær, økologisk
- 30 g salt
- 400 g grahamsmel, økologisk
- 600 g hvedemel, økologisk.
Sådan laver du hvedeboller:
- Hæld det kolde vand og øllet i en skål, og udrør gæren.
- Tilsæt så alt melet og salt, og ælt dejen til den slipper skålens kanter. Det tager ca. 10 min, og kan gøres ved håndkraft eller på røremaskinen. Kom dejen i en plastikskål smurt med olie.
- Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i 3-4 timer på køkkenbordet eller sæt skålen på køl i 24 timer.
Sådan laver du hvedeboller:
- Tag skålen og tjek om dejen er hævet op – den skal hæve til ca. dobbelt størrelse:
- (er dejen ikke hævet nok i køleskabet, lader du dejen stå i skålen på køkkenbordet og "vågne" i varmen).
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og drys lidt mel oven på dejen. Sæt en bagesten eller en bageplade i ovnen, og varm ovnen op til 220 grader.
- Hak dejen over i to stykker Spænd de to stykker dej op ved skubbe dejen ind under sig selv med en dejspartel/metalskraber. Læg de to brød på et stykke bagepapir.
- Skub forsigtigt bagepapiret med brødene på ind på den brandvarme bagesten/bageplade i ovnen.
- Bag brødene til de er pænt brune og flotte – det tager ca. 25-30 min.