Jordbærsuppe
Jordbær smager fantastisk når det er sommer, og er derfor perfekte i en suppe som denne, der toppes med en cremet vaniljeflødeskum med makroner.
4 personer
Jordbærsuppe
- 500 g jordbær
- 4 dl vand
- 150 g sukker
- 2 spsk. lys tør vermouth f.eks. Noilly Prat eller appelsinsaft
- 1 dl piskefløde
- 2½ dl piskefløde
- korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. flormelis
- 5 makroner
Jordbærsuppe:
- Nip jordbærrene, og tag nogle fra til pynt. Kom resten af ingredienserne i en gryde, og kog det samen ca. 5 min.
- Kom det i en blender eller foodprocessor, og miks det jævnt. Køl helt af.
- Server den kolde suppe med vaniljeflødeskum med makroner og skivede jordbær.
Vaniljeflødeskum med makroner:
- Pisk fløden til blødt skum, og pisk vaniljekorn og flormelis i.
- Knus makronerne, og vend dem i flødeskummet, eller drys dem over.