Jordbærsuppe med hyld, fløde og grillede jordbær
Et supernemt, friskt alternativ til den elskede rødgrød med fløde. Suppen er lavet på under 5 minutter og kan være en god redning til jordbær, som er blevet lidt overmodne.
Jordbærsuppe med hyldeblomst til 4 personer
Ingredienser
- Suppe:
- 800 g søde jordbær
- 1,5 dl ufortyndet hyldeblomstsaft
- 1-2 spsk honning
- Grillede jordbær:
- 200 g jordbær
- 4 træspyd
- 1 spsk flydende honning
- 5 stilke estragon
- Til servering: Fløde
Sådan gør du
- Suppe: Blend jordbær og hyldeblomstsaft sammen, og smag til med honning. Sæt suppen på køl frem til servering. Server den iskolde suppe med fløde til.
- Grillede jordbær: Sæt jordbærrene på spyd, og grill dem ca. 2 minutter på hver side. Dryp flydende honning over de grillede jordbær, og drys med estragon.
- Tip: Den lakridssmagende estragon og de søde jordbær smager supergodt sammen. Men er der børn, som spiser med, kan det godt være en god ide at springe krydderurterne over.