Kage: Mini-marengsbunde med bær
Lækre sprøde marengsbunde med skøn vaniljecreme og masser af friske bær. her får du opskriften på en super fin dessert eller indslag på kagebordet til en festlig lejlighed. Synes du, det bliver for besværligt at bage en masse små marengsbunde, kan du bage kagen som en stor marengsbund - eller pavlova - og servere den på et fint fad.
Mini-marengsbunde med bær til 14 personer
Total:2 timer
Ingredienser
- Marengsbunde
- 8 æggehvider
- 400 g sukker
- rød og gul frugtfarve
- saft af en citron
- Vaniljecreme
- 4 dl piskefløde
- 1 bæger creme fraiche 38 %
- 3 spsk flormelis
- kornene fra en stang vanilje
- Pynt
- Forskellige bær
Sådan bager du marengsbunde
- Sådan bage du marengsbundende:
- 1. Bland hviderne med sukkeret, og varm forsigtigt blandingen op over vandbad til alle sukkerkrystallerne er smeltet. Tag marengsmassen af varmen, og pisk indtil den er helt kold og stiv.
- 2. Pisk et par dråber rød frugtfarve i en tredjedel, gul frugtfarve i den anden tredjedel, den sidste skal bare være hvid. Denne måde at lave marengs på sikrer dig, at dine små marengsbunde holder formen: Sprøjt marengsen ud til små „reder“ med en sprøjtetylle på to bageplader belagt med bagepapir, og bag dem tørre og sprøde ved 100 grader i ca. 45-60 minutter.
- Vaniljecreme
- 1. Bland alle ingredienserne og pisk indtil cremen danner bløde toppe. Læg lidt creme ovenpå hver marengs og top med forskellige friske bær.
- 2. Stil dem køligt, inden de skal spises. De er bedst inden-for en time. Drys med flormelis inden de skal serveres.
- Lav marengsmassen efter samme mål som ovenstående, men bred den i stedet ud til en stor bund på en bageplade belagt med bagepapir. Bag bunden ved 120 grader i ca. 1 time. Tag den ud lad den køle helt af.
- Lav vaniljecremen efter samme mål som ovenstående, bred den ud over den kolde bund og pynt med masser af bær.