Kalvecarpaccio med vagtelæg og svampe
4
Ingredienser
- 300 g svampe, f.eks. karl johan, rørhat eller kejserhat
- 12 vagtelæg
- 5 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk sennep
- 1 tsk sukker
- 1 håndfuld estragonblade
- 300 g carpaccio (rå oksemørbrad eller filet i tynde skiver)
- salt og sort peber
Sådan lave du kalvecarpaccio
- 1. Klargør og skær svampene i tynde skiver, og svits dem i lidt olie på en meget varm pande. Krydr med salt og sort peber, og tag dem af varmen.
- 2. Steg spejlæg af vagtelæggene. Deres skal er mere sej og tyndere end hønseæg – derfor er det en god ide at slå hul på skallen med en skarp kniv, så det er nemmere at åbne dem. Steg æggene i en smule olie på en nonstick pande. De skal have 1 minut.
- 3. Rør en dressing af eddiken, sennep, 3 spsk olivenolie og sukker. Krydr dressingen med lidt salt og kom estragonbladene i.
- 4. Anret carpaccioen på tallerkner. Kom de ristede svampe over og pynt med vagtelæg. Kom dressingen over til sidst. Spis med rustikt hvedebrød til.
- Tip:
- Du kan også lave retten med roastbeef i tynde skiver.