Kartoffelpizza med rygeost, ærter og radiser
Rygeost klæder så mange af sommerens lette spiser med sin fedme og sarte røgsmag. Prøv bare denne lækre kartoffelpizza med friske ærter og radiser.
4 personer
Pizzabunde
- 2 ½ dl lunkent vand
- 1 spsk olivenolie
- 20 g gær
- 1 tsk groft salt
- ca. 200 g durummel
- ca. 100 g hvedemel, tipo 00
- 200 g rygeost
- 400 g kartofler, kogte og i skiver
- 1 spsk frisk sar
- 2 spsk olivenolie
- salt
- sort peber
- 6 radiser
- 300 g ærter, bælgede 1 håndfuld ærteskud
Sådan gør du
- Bunde: Rør vand, olie, gær og salt sammen, og ælt begge meltyper i. Husk, at melet suger væden til sig, mens du ælter, så pas på med at komme for meget mel i fra starten.
- Ælt dejen godt sammen, til den er smidig og fugtig – det tager min. 10 minutter.
- Lad dejen hæve under et fugtigt klæde i 1 ½ time. Del dejen i 2-3 stykker, og rul ud til pizzabunde.
- Fyld: Smør pizzabunde med rygeost, og kom afkølede kartoffelskiver over.
- Drys med sar, og dryp med olie. Krydr med salt og peber, og bag pizzaerne ved 250 grader i 10-15 minutter.
- Skyl imens radiserne, og skær dem i tynde skiver.
- Top de friskbagte pizzabunde med friske ærter, radiser og ærteskud.