Kartoffelsalat med rygeost

Kartoffelsalat med rygeost

Denne salat egner sig godt til frokost, men kan også bruges som tilbehør til aftensmaden - og så er den nem at lave.

4 personer

Ingredienser

  • 250 g små nye kartofler
  • 200 g rygeost, gerne fra Løgismose
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 10 radiser
  • ¼ agurk
  • 1 dl små blomkålsbuketter
  • 1 forårsløg el. 2 spsk. purløg
  • salt, peber
  • Tilbehør:
  • ristet rugbrød

Sådan gør du

  1. Rens, og kog kartoflerne (se hvordan i faktaboks). Afdryp, og afkøl kartoflerne.
  2. Rør rygeost og cremefraiche sammen. Skær radiserne i både eller skiver. Skær agurken i små tern. Skær kartoflerne i tern. 
  3. Vend grønsager og kartofler i rygeostblandingen. Krydr med salt og peber. Pynt med snittet forårsløg eller purløg.
  4. Server på ristet rugbrød.

Sådan koger du nye kartofler

Skrub de nye kartofler med en stiv børste, eller skrab dem med en lille urtekniv. Skyl dem i rent vand. Nye kartofler skal kun koge 10-15 min., til de lige akkurat er møre. Kog dem i letsaltet vand (ca. 2 tsk. salt pr. 1 liter vand). Tilsæt gerne stilke af dild, persille eller løvstikke, det giver dem en ekstra god smag. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre i gryden.