KETO aftensmad: Grønne karbonader med citronbagte rosenkål
En moderne og grønnere version af de klassiske karbonader. Her får du en lækker KETO udgave af de lækre karbonader.
Næringsindhold
- Energi pr. person:455 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:35 %
- Kulhydrat:9 %
4 personer
Total:35 minutter
Arbejdstid:15 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 400 g hakket svinekød
- 200 g squash
- 2 spsk friskhakket persille, oregano eller rosmarin
- 70 g feta
- 50 g sorte oliven uden sten
- 2 æg
- 1 spsk Pofiber (kan evt. udelades)
- 20 g smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
- CITRONBAGTE ROSENKÅL:
- 500 g rosenkål
- 2 små spsk olivenolie (25 g)
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk skal af øko-citron
- salt og friskkværnet peber
- 30 g parmesan, fintrevet, til drys
Sådan laver du grønne karbonader med citronbagte rosenkål
- Kom svinekødet i en stor skål. Riv squashen på et rivejern og knug derefter væden ud af den. Kom den revne squash i skålen med svinekød og tilsæt friskhakket urter, smuldret hakket feta, hakkede oliven, æg, Pofiber, salt og peber. Rør farsen godt sammen.
- Form farsen til 8 karbonader. Opvarm smør på en pande og steg dem på begge sider, til de er gennemstegte.
- CITRONBAGTE ROSENKÅL: Opvarm ovnen til 180 grader.
- Fjern de yderste blade fra rosenkålene og skær dem i halve. Bland olivenolie, citronsaft og -skal i en skål og vend rosenkålene heri. Fordel rosenkålene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter, til de har fået lidt farve i kanterne.
- Tag dem ud af ovnen og drys lidt fintrevet parmesan over. Server de bagte rosenkål sammen med de grønne karbonader.