KETO opskrift: Chicken korma med blomkålsris
Denne chicken korma er til dig, der elsker indisk mad og gerne vil nyde de gode smage, selvom du spiser KETO.
Næringsindhold
- Energi pr. person:628 Kcal
- Fedt:45 %
- Protein:41 %
- Kulhydrat:14 %
2 personer
Indisk marinade
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk karrypulver
- 1 tsk garam masala
- Salt og friskkværnet peber
- 400 gram kyllingebryst i tern
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 5 g frisk, rød chili
- 10 g frisk ingefær
- ½-1 dl vand
- 1 lille spsk garam masala
- 2 dl kokosmælk
- 1 spsk tomatpuré
- Salt og friskkværnet peber
- 300 g blomkålsris
- 50 g cremefraiche 38 %
- 10 g mandler til drys
Indisk marinade
- Kom olivenolien i en skål og tilsæt karry, garam masala, salt og peber. Rør marinaden godt sammen.
- Skær kyllingekødet i tern og vend dem med den indiske marinade. Lad kyllingekødet marinere i nogle timer i køleskab.
- Steg derefter kyllingekødet på en pande, til det er næsten gennemstegt.
- Læg det til side, til saucen er klar.
Korma-sovs
- Kom løg, hvidløg, chili uden frøkerner, ingefær og vand i en blender og blend det til en fin puré.
- Svits de blendede løg i en sauterpande i et par minutter.
- Tilsæt garam masala og lad det svitse med. Kom kokosmælk og tomatpuré i og lad det koge op.
- Tilsæt kyllingen og lad retten simre videre i 10 minutter.
- Smag retten til med salt og peber og dr ys til sidst med hakkede mandler inden server ing.
Blomkålsris
- Hak blomkål til blomkålsr is i foodprocessoren eller riv blomkålen på et rivejern.
- Overhæld dem kort med kogende vand og dræn dem inden server ing, hvis du vil have dem varme.
- Server chicken korma med blomkålsr is og en klat cremefraiche.