Kogte jumfruhummere med hjemmerørt mayonnaise
En rigtig sommerklassiker!
KOGTE JOMFRUHUMMERE
6 personer
24-30 jomfruhummere
1,5 spsk. salt
1 stort bundt dild
ca. 1,5 liter vand
1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand.
2. Bland salt og dild i vandet, og kog op. Lad lagen koge igennem et par minutter.
3. Læg jomfruhummerne i den kogende lage. Dæmp varmen, så snart lagen atter koger, og kog hummerne ved svag varme i 2-3 min. Læg dem i en sigte, og lad dem afkøle ca. 10 min.
4. Server med citronbåde, brød, god mayonnaise og dildcreme
HJEMMERØRT MAYONNAISE
6 personer
2 æggeblommer
1 spsk. dijonsennep
½ spsk. citron
solsikkeolie (ca. 1 liter)
groft flagesalt
1. Pisk æggeblommer med sennep og citron.
2. Tilsæt solsikkeolien i en tynd stråle. Brug evt. en stavblender i begyndelsen, til æggeblommemassen bliver cremet og hvidlig.
3. Pisk derefter med en gaffel, mens solsikkeolien langsomt tilsættes. Fortsæt, til det ligner mayonnaise. Smag til med salt.
Dildcreme
200 g cremefraiche
1 bundt dild
200 g mayonnaise
salt og peber fra kværn
saft fra ¼ citron
1. Blend cremefraichen med dild.
2. Rør den derefter med mayonnaise, salt, peber og citron. Server til de kogte skaldyr med brød og mere citron.
► SE OGSÅ: Grillstegte foreller med blomkål og kapers
► SE OGSÅ: Laksesandwich med tatarsauce
► SE OGSÅ: Vegeburger med grillet grønt og svampecreme