Krosild med kartoffelkompot
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 30 min.
- Stege-/kogetid:
- 20 min.
- Trækketid:
- mindst 1 døgn
- 4 ferske dobbelte sildefileter
- 4 tsk dijonsennep
- 4 tsk finthakket dild
- ca. 3 spsk rugmel
- olie til stegning
- Lage:
- 2 1/2 dl lagereddike
- 125 g sukker
- 1 skalotteløg (hakket)
- 2 laurbærblade
- 5 hele peberkorn
- Kartoffelkompot:
- 200 g små kartofler (nykogte i tern)
- 3 dl piskefløde
- salt og friskkværnet
- peber
- Tilbehør:
- lidt frisk dild (duske)
- 1 rødløg (hakket)
- 1 spsk kapers
- Kog lagen igennem og køl den af.
- Rens sildene og klip rygfinnerne af.
- Smør sildene på indersiderne med dijonsennep og dæk dem med hakket dild.
- Fold sildene sammen og pres dem, så de ikke åbner sig.
- Vend dem i rugmel og steg dem sprøde i olie i to-tre minutter på hver side, til de er færdige. Lad dem køle af.
- Læg dem i lagen og stil dem koldt i mindst 1 døgn.
- Kartoffelkompot: Kog fløden ind, til den tykner, og tilsæt kartoffelternene.
- Smag til med salt og peber.
- Servér kompotten med de stegte sild, dild, rødløg og kapers.