Laks med klementiner og fennikel

Laks med klementiner og fennikel

Man kan let give hverdagsretter et julet twist med f.eks. varme krydderier, typiske decembergrøntsager eller frugter. Her gælder det laks med et strejf af jul.

4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Stege-/bagetid: 30 min.
  • 4 stykker laksefilet (uden skind, i alt 500-600 g)
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. farin
  • 1 spsk. grov sennep
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet sort peber
  • Grøntsager:
  • 2 store fennikel
  • 4 klementiner (øko)
  • 2 håndfulde frisk timian
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. ahornsirup (eller honning)
  • salt og peber
  • Tilbehør: ovnkartofler (eller brød)

Sådan laver du ovnbagt laks med klementiner

  1. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Rør citronsaft, farin og sennep sammen med krydderierne, og vend laksestykkerne i marinaden.
  3. Grøntsager: Vask fennikelknolden, halvér den, og skær stokken ud. Skær knolden i både.
  4. Vask klementinerne, og skær dem i 1 cm tykke skiver.
  5. Skyl timianen grundigt, og hak den fint.
  6. Bland fennikel og klementiner med timian, olie, ahornsirup, salt og peber, og bred dem ud i en bradepande med bagepapir. Sæt fadet i ovnen i 20 min.
  7. Vend rundt i grøntsagerne, læg laksestykkerne ovenpå, og sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 10 min.
  8. Servér direkte fra fadet med kartofler.