Lammekebab og spinat-kartofler
Til 4 personer
Ingredienser
- Fars:
- 1 kg hakket lammekød
- 50 g rasp
- 2 æg
- 1 finthakket grøn chili
- 1 finthakket skalotteløg
- 3 finthakkede fed hvidløg
- 50 g ingefær
- 1 bdt frisk koriander
- 2 tsk salt.
- Spinat-kartofler:
- 1 kg spinat
- 3 spsk vegetabilsk olie
- 1 løg, i tern
- 2 finthakkede fed hvidløg
- 1 spsk stødt spidskommen
- 600 g kartofler, skrællet i store tern
- salt og friskkværnet peber.
- Raita:
- 2 gulerødder, i små tern
- 1 agurk, i små tern
- 1 rødløg, i små tern
- 4 spsk friskhakket mynte
- 4 spsk friskhakket dild
- 4 dl yogurt naturel.
Sådan gør du
- Rør farsen sammen og form lange pølser a 6-7 cm. Sæt dem på træspyd og læg dem på en bageplade med bageplade. Bages i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.
- Skyl spinaten grundigt i koldt vand. Varm olie på en pande, og steg løg, hvidløg, krydderier og kartoffeltern ca. 10 minutter, til kartoflerne er møre, vend spinaten i og lad det sautere i 3 minutter. Smag til med salt og peber.
- Raita: Vend grøntsagerne med mynte, dild, yoghurt, salt og peber.
- Servér lammespyd med kartoflerne og yoghurtsalaten.