Opskrift på lammekebab og spinat-kartofler

Lammekebab og spinat-kartofler

Til 4 personer

Ingredienser

  • Fars:
  • 1 kg hakket lammekød
  • 50 g rasp
  • 2 æg
  • 1 finthakket grøn chili
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 3 finthakkede fed hvidløg
  • 50 g ingefær
  • 1 bdt frisk koriander
  • 2 tsk salt.
  • Spinat-kartofler:
  • 1 kg spinat
  • 3 spsk vegetabilsk olie
  • 1 løg, i tern
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 600 g kartofler, skrællet i store tern
  • salt og friskkværnet peber.
  • Raita:
  • 2 gulerødder, i små tern
  • 1 agurk, i små tern
  • 1 rødløg, i små tern
  • 4 spsk friskhakket mynte
  • 4 spsk friskhakket dild
  • 4 dl yogurt naturel.

Sådan gør du

  1. Rør farsen sammen og form lange pølser a 6-7 cm. Sæt dem på træspyd og læg dem på en bageplade med bageplade. Bages i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.
  2. Skyl spinaten grundigt i koldt vand. Varm olie på en pande, og steg løg, hvidløg, krydderier og kartoffeltern ca. 10 minutter, til kartoflerne er møre, vend spinaten i og lad det sautere i 3 minutter. Smag til med salt og peber.
  3. Raita: Vend grøntsagerne med mynte, dild, yoghurt, salt og peber.
  4. Servér lammespyd med kartoflerne og yoghurtsalaten.