Linguine med jomfruhummer og sommergrønt
Pasta og skaldyr spiller helt utroligt godt sammen i en cremet sauce med dejligt sommergrønt.
Linguine med jomfruhummer og sommergrønt til 4 personer
Ingredienser
- 1-2 fed hvidløg
- 1 lille glaskål
- ½ fennikel
- 2 gulerødder
- 100 g grønne bønner
- ½ citron
- 1 pakke linguine, 400-500 g
- 20 jomfruhummerhaler eller flere
- 1 fed hvidløg, i skiver
- salt og peber
- 1½ dl hvidvin eller Noilly Prat
- 1½ dl piskefløde
- 3 spsk dild
- 3 spsk purløg
- salt og peber
Sådan laver du linguine med jomfruhummer
- 1. Pil hvidløgsfedene, og hak dem fint. Skrub glaskålen, og skær den i mindre stykker (tjek, at skrællen ikke er tyk – hvis den er, skrælles glaskålen). Snit fennikel i tynde skiver. Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Nip bønnerne, og skær dem i mindre stykker. Riv skallen af citronen, og pres saften.
- 2. Kog pastaen i rigeligt vand med salt efter anvisningen på emballagen, så den er
- al dente.
- 3. Pil jomfruhummerhalerne ud af skallerne. Giv dem et lille snit på oversiden, fjern den sorte streng, og kassér den. Kom lidt olivenolie på panden, og steg jomfruhummerhalerne 2-3 min på hver side. Tilsæt hvidløg, salt og peber. Tag dem af panden, og læg dem på en tallerken.
- 4. Steg glaskål, fennikel, gulerødder og bønner på panden med olivenolie nogle minutter. Hæld 1 dl hvidvin eller Noilly Prat på, og lad det simre et øjeblik. Tilsæt piskefløde og lad det koge 2-3 min, til det bliver cremet i konsistensen. Vend pastaen med grøntsager med fløde, dild, purløg, citronskal og lidt citronsaft.
- 5. Anret pasta og grøntsager i fire stor pasta-tallerkener, og vend hver portion med 5 stegte jomfruhummere. Drys med lidt ekstra krydderurter, og krydr med friskkværnet peber. Servér med det samme.