salat med rodfrugter

Lun salat med rodfrugter og linser

En lun salat, der mætter og passer godt til et stykke svinekød.

4 personer

Ingredienser

  • 2 rødbeder
  • 2 pastinakker
  • 2 gulerødder
  • 2 tsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 dl sorte linser
  • 75 g rucola
  • 75 g feta
  • Dressing:
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 tsk æblecidereddike
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Skræl rodfrugterne, og skær dem i mundrette tern. Vend dem med olie, salt og peber, og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag rodfrugterne ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter – de må stadig gerne have en smule bid.
  2. Kog linserne efter anvisning på pakken. Imens linserne koger, skylles rucola grundigt, og feta brækkes i mindre stykker. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til. Når linserne er kogt, drænes de for vand og vendes sammen med dressingen.
  3. Lad rodfrugterne køle en smule af, før de vendes sammen med linser, rucola og feta.
  4. Energi pr. person: 175 kcal, fedt 34%, protein 22%, kulhydrat 44%