Mangosalat med sød ribbensteg, thai basilikum og limedressing
Denne eksotiske version af en ribbenssteg karamelliseres og steges med fiskesauce. Den er sød og crispy og perfekt til den grønne mango og limedressing.
Mangosalat med sød ribbensteg til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 200 g ribbensteg, købt færdiglavet
- 1 spsk vegetabilsk olie
- 2 fed hvidløg, fint hakket
- 6 korianderrødder, fint hakket (eller 10 korianderfrø knuste)
- 2 spsk palmesukker/rørsukker
- 2 spsk fiskesauce
- 1 grøn mango (umoden)
- 200 g cherrytomater
- ½ agurk
- ¼ bundt sød thaibasilikum/almindelig basilikum
- Limedressing
- 1 lime, skal og saft deraf
- 1 stor rød, tørret chili, uden kerner udblødt i vand
- 1 spsk sukker
- 2 spsk fiskesauce
Sådan laver du ribbensteg & mangosalat
- 1. Blend alle ingredienserne til limedressingen, og smag til med sukker og fiskesauce.
- 2. Skær ribbenstegen ud 3 x 3 cm tern, og steg stykkerne sprøde i olie. Tilsæt herefter hvidløg og korianderrødder, og lad det stege med i endnu 30 sekunder. Tilsæt sukker og lad det karamellisere. Tilsæt til sidst fiskesauce, og lad det koge ind. Vend grisen godt i karamellen, og kom det over på en tallerken.
- 3. Skræl mangoen, og skær den i tynde strimler. Halver tomaterne, og snit agurken i tynde skiver. Anret salaten på 4 tallerkener med sød gris og limedressing.
- Tip:
- Du kan fint bruge en rest af en flæskesteg i stedet for ribbensteg.