Marmelade med hyldebær og æble

Marmelade med hyldebær og æble

Pluk de smukke hyldebær og brug dem i en lækker marmelade. Denne marmelade er lavet med hyldebær og æble, og smager især godt sammen med brieost.

2-4 glas

Ingredienser

  • 250 g syrlige æbler f.eks. Belle de Boskop
  • 250 g ribbede hyldebær
  • 500 g sukker
  • saften af ½ citron
  • 4-5 spsk. calvados eller cognac

Sådan gør du:

  1. Skær æblerne i kvarte, og fjern kernehuse og stilke. Skær æblerne i mindre stykker.
  2. Kog æbler, hyldebær, sukker og citronsaft langsomt op.
  3. Småkog det uden låg ca. 10 min. Evt. længere, hvis det virker tyndt. Rør calvados i.
  4. Kom marmeladen på rene og skoldede glas. Luk glassene til. Opbevar marmeladen i køleskab.

Tip

Du kan erstatte alkoholen med ekstra citronsaft.

Giftige bær

Spis kun kogte, modne hyldebær! Modne hyldebær skal koges 20 min., så kan du roligt spise dem. Spis ikke friske hyldebær, da de kan indeholde blåsyre, som er et giftstof, der kan medføre maveonde. Brug heller ikke grønne hyldebær – heller ikke til at sylte.