Mindre madspild: Øllebrød med flødeskum og friske bær
Øllebrød er smagen af barndom for mange af os, men retten kan varieres i såheftig grad, at den også kan spottes på gourmetrestauranters menukort.Her er den i en klassisk version med flødeskum og med masser af friske bær.
Øllebrød til 4 personer
Total:15 minutter
Ingredienser
- 300 g rugbrød
- 2 dl hvidtøl
- 1,5 dl sødmælk
- 75 g vand
- 50 g sukker
- 1 håndfuld friske bær
- fløde til flødeskum
Sådan laver du øllebrød
- Riv eller skær rugbrødet i grove stykker, og sæt det i blød i hvidtøl natten over.
- Kog rugbrødet, vand, mælk og sukker, op i en gryde i 2-3 minutter ved middelvarme, og blend det i blender eller med stavblender til en lidt grov konsistens.
- Servér straks med friske bær og blød flødeskum.
- VIDEO: Se her, hvordan du laver øllebrød