Mini-æble-blåbær-tærte
En god æbletærte er den perfekte afslutning på en lækker efterårsmiddag.
10 små eller 1 stor tærte
Mørdej:
- 120 g smør
- 250 g mel
- 75 g flormelis
- 1 æg
- 3 æg
- 50 g rørsukker
- 25 g hvedemel eller mandelmel
- 225 g marcipan
- 3-4 æbler
- 2 spsk sukker
- 1½-2 tsk stødt kanel
- cremefraiche eller vaniljeis
Sådan gør du:
- Mørdej: Skær smørret i tern. Smuldr smør og mel sammen med fingrene. Tilsæt flormelis og æg, og ælt dejen hurtig sammen.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet i cirka 45 minutter.
- Smør små tærteforme eller en stor tærteform, og rul dejen ud mellem to stykker bagepapir.
- Beklæd tærteformene med mørdej, og forbag dem 10 minutter ved 200 grader.
- Fyld: Pisk æg og sukker sammen, og pisk mel eller mandelmel i. Riv marcipanen groft.
- Skræl æblerne. Fjern kernehuset, og skær æblerne i skiver. Vend æblestykkerne med sukker og stødt kanel.
- Fyld marcipanfyldet i den forbagte bund, og læg æblerne ovenpå.
- Bag ved 200 grader, til fyldet er fast, og tærten gylden. Bager du små tærter, skal de have ca. 20 minutter – en stor skal have ca. 30 minutter.
- Server de små æbletærter med et drys flormelis og friske blåbær, og server evt. med cremefraiche eller en god skefuld vaniljeis til.