Opskrift på minipizzaer med Karl Johan svampe

Minipizzaer med karl johan

7

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk groft salt
  • ca. 500 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00
  • 150 g svampe, f.eks. karl johan eller kejserhat
  • 250 g frisk mozzarella (2 stk)
  • olivenolie
  • evt skovsyre eller persille

Sådan laver du minipizzaerne

  1. 1. Opløs gær i vandet og rør salt og melet i. Ælt dejen grundigt sammen, til den bliver elastisk og er fugtig – uden at være klistret. Brug gerne en køkkenmaskine til at ælte for dig. Kom dejen i en skål, dæk den med plastfolie, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 1 time.
  2. 2. Varm ovnen op til 250 gr. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og del den i 6-8 små stykker. Rul hvert stykke ud til en lille pizzabund og kom dem over på bageplader med bagepapir på. Skær rens svampene og skær dem i meget tynde skiver. Fordel mozzarella og svampe på pizzaerne. Dryp med olivenolie og krydr med lidt salt og peber.
  3. 3. Bag pizzaerne i den glohede ovn i ca .15 minutter. Pynt med skovsyre eller persille.
  4. Tip:
  5. Tørrede svampe virker også fint i denne opskrift. Hæld kogende vand over de tørrede svampe, og lad dem trække i 30 minutter. Hæld vandet fra og skyl svampene, så der ikke er sand ved. Pres vandet fra, og behandl dem som friske svampe.